Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
В Бразилия броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 22 хиляди души

koronavirus3Положителни новини за САЩ и Бразилия. За последното денонощие страните бележат спад на заразените с коронавирус инфекция. Остава тревожна обаче ситуацията в Индия. В световен мащаб заразените са близо 18 милиона и 300 хиляди, потвърдена е смъртта на близо 695 хиляди души.

Въпреки обезпокоителните числа на новозаразени в САЩ и Бразилия, страните отчитат намаляване на случаите с коронавирус. Над 46 000 са заразените с КОВИД-19 в САЩ за последното денонощие, а една от най засегнатите страни от вируса – Бразилия отчете малко над 16 хиляди души. Независимо от това СЗО обяви Латинска Америка за най-голямото огнище на инфекцията.

Междувременно Индия бележи най-високият антирекорд за последното денонощие. Властите съобщиха за над 50 хиляди случаи на новозаразени, потвърдена е смъртта на 803 души.

Нови строги мерки за жителите на няколко града във Филипините. Над 27 милиона души са поставени под карантинни ограничения. В столицата Манила и в още няколко провинции е спрян общественият транспорт, не функционират частните и държавните офиси. На жителите е забранено да излизат от домовете си освен за важни дейности, а събиранията са ограничени до най-много петима души.

В сравнение със съседните страни, Гърция бележи нисък ръст на новозаразени. Общо 77 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. Засега властите в столицата Атина не възнамеряват да въвеждат нови мерки за справяне с коронавирус инфекцията. Засилват се  обаче проверките сред туристите в баровете и клубовете на островите Миконос и Санторини.

И докато в Европа ситуацията продължава да бъде притеснителна, Италия регистрира шест пъти повече носители на антитела срещу новия коронавирус. Близо  2.5 процента от населението са развили антитела, а 30 процента от хората са без симптоми. Изследването е направено съвместно с Италианския статистически институт  и министерството на здравеопазването, предаде агенция Ройтерс.

Най-ново

Единична публикация

Избрани