Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

16 жертви на вируса за последното денонощие

[post-views]
1234 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

koronavirus

България отбеляза черен рекорд на починали от КОВИД-19 за денонощие. 16 души на възраст между 52 и 81 години са загубили битката с болестта. Така общият брой на жертвите на заразата в България достигна 404 души. 204 са новите потвърдени случаи на коронавирус    през последното денонощие при направени 4137 PCR теста. Това сочат данните на Единния Информационен портал.

Общият брой на заразените в страната достига 12 159 души, от които 5071 са активни. В болница са настанени 823 души, а 43 от тях са в интензивно отделение с усложнения. За последното денонощие  излекувани са 284 души, с които общият брой на оздравелите в страната става 6684 души.

Най-много заразени през последното денонощие има в София – 51 души. Разпространението на заразата продължава и в старческите домове във Варна, където новите случаи са 42. Други силно засегнати от епидемията области са Добрич, Стара Загора, Пловдив и Благоевград. Общо 10 медици са с новодоказани положителни проби за коронавирус, сред които четирима души от медицинския персонал, четирима лекари, една медицинска сестра и  един санитар.

Най-ново

Единична публикация

Избрани