Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

176 нови случая на КОВИД-19 у нас, рекорден брой оздравели през последното денонощие

[post-views]
643 са новите случаи на коронавирус

KORONAVIRUSРекорден брой са оздравелите от коронавирус в България. За последното денонощие с болестта се пребориха  422 души. Това сочат данните на Единния информационен портал. Новите случаи на заразени с КОВИД-19 в страната са 176 при направени 5 877 PCR-теста.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус у нас прехвърли психологическата граница от 14 хиляди и достигна 14 069 души.

През последното денонощие, вирусът в страната взе две нови жертви – мъж и жена на 63 и 64 години. Така загубилите битката с болестта в България пациенти станаха 484.

Активните случаи на заразени с коронавирус в страната значително намаляват. Все още с болестта се борят 4 684 души. 824 от тях са настанени в болници, а 63 са в интензивни отделения с усложнения. Най-много нови случаи на КОВИД-19 са регистрирани в Благоевград, където диагностицирани с вируса през последното денонощие са 35 души. Други силно засегнати области през изминалите 24 часа са София, Варна, Пловдив  и Добрич.

Общият брой на заразените с коронавирус в България медицински служители достигна 780 души. 11 нови случая са регистрирани през последното денонощие, като 4 от тях са установени при лекари, 3 – при медицински сестри, 2 – при санитари, 1 – при фелдшер и 1 – при представител на друг медицински персонал.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани