Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Официално: Барселона назначи Роналд Куман

[post-views]
Барселона – Леонеса   4 : 1

BARCAОтборът на Барселона официално представи Роналд Куман като новия старши треньор на тима. Президентът Хозеп Мария Бартомеу потвърди, че бившият национален селекционер на Нидерландия ще бъде новият мениджър на „каталунците“. Куман е сложил подписа си под двугодишен договор.

Нидерландецът носи със себе си повече от 20-годишен опит като треньор, в които спечели осем трофея. Преди това той води отбори от Висшата лига, Ла Лига, нидерландското и португалското първенство и националния отбор на Нидерландия. Куман започна треньорската си кариера в Барса като асистент, а през 1998/1999 , когато пое резервния отбор. През следващия сезон той замина за Витес, а през 2001 оглави Аякс и спечели две титли, купата на Нидерландия и суперкупата. През 2005 Куман замина за Португалия и оглави Бенфика, с който спечели суперкупата на страната. Бившият футболист на Барса се завърна в Нидерландия по покана на ПСВ Айндховен през 2006 и спечели Ередивизи година по-късно.След това печели купата на Испания с Валенсия, суперкупа с АЗ Алкмаар, след което Куман води Фейенорд и Саутхемптън. През 2018 Куман пое националния отбор на Нидерландия, но сега отново се завръща в Барселона. Куман разтрогна контракта си с националния отбор на Холандия, за да наследи уволнения Кике Сетиен. От „Камп Ноу“ се надяват 57-годишния специалист да направи революционни промени в състава на Барса.

В същото време редица големи медии в Европа и по света побързаха да напишат, че Меси е готов да си тръгне от „Камп Ноу”, но Бартомеу опроверга тези информации.

„Меси иска да завърши кариерата си в Барселона. Говоря непрестанно с него и неговият баща. Куман е новият треньор на нашия отбор и ми каза, че Меси ще е ключов играч в нашия клуб”, бе краткият коментар на президента на клуба. Бартомеу допълни, че вратарят Марк-Андре тер Стеген остава на „Камп Ноу“ и ще получи нов контракт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани