Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВВУ „ Георги Бенковски” посрещна новия випуск курсанти и кадети

[post-views]
ВВВУ „ Георги Бенковски” посрещна новия випуск курсанти и кадети

VVU-1Първият випуск курсанти и кадети прие след възстановяването си Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. 40 курсанти ще се обучават в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“, редовна форма за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по шест специализации: „Летец-пилот“, „Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение)“, „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Летищно осигуряване“, „Авиационно въоръжение“, „Навигационни, комуникационни и информационни системи“.

Момичета и момчета от 11 града прекрачиха портала на Висшето военновъздушно училище, за да овладяват авиационните професии. Най- много са курсантите от Плевен, следвани от Пловдив, София, Ямбол, Русе, Ловеч, Хасково, Добрич, Пазарджик, Враца и Велико Търново.

Началниците на катедрите от факултет „Авиационен“ запознаха придружаващите ги родители и самите тях с основните приоритети в обучението им през следващите 4-5 години.

Курсантите подписаха и договорите си за военна служба .

Заедно с първокурсниците в общия строй на Училището бяха и 39 кадети, които ще се обучават по специалности „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ и „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“.

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски поздрави новоприетите курсанти и кадетите от Професионалния сержантски колеж и представи командването на Училището.

Курсантите от втори до пети курс бяха повишени в звание.

За всички започна редовният учебен процес. Учебната 2020/2021 г. ще бъде открита официално на 29 септември след приключване приема и на студентите.

Курсантите от първи курс ще положат клетва на 2 октомври 2020 г.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани