Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клиника в Берлин: Навални вероятно е отровен

[post-views]
Алексей Навални е в кома – предполага се, че руският опозиционер е отровен

A.Navalni_Russia

Берлинската клиника „Шарите“, където Алексей Навални е хоспитализиран, съобщи, че вероятно той е отровен. Вещество все още не е идентифицирано, но няколко независими лаборатории потвърдили наличието на следи от холинестеразни инхибитори. От Кремъл заявиха, че не виждат повод за разследване на случилото се.

Инхибиторите представляват широка гама вещества, които влизат в субстанцията на различни лекарства, но също така в пестициди и нервно-паралитични препарати. От болницата уточниха, че в момента като противоотрова Алексей Навални получава атропин. Според лекарите, здравословното състояние на Навални е сериозно, но няма непосредствена опасност за живота му.

Според информация на руски държавен вестник, в дните преди да постъпи в болница с подозрение за отравяне, Навални е бил наблюдаван от руските власти. Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е следяла яросният критик на Владимир Путин по време на престоя му в Сибир. Вестникът цитира детайлна информация за местата, които Алексей Навални е посещавал, за хората, с които е разговарял, дори за храната, която е консумирал.

Припомням, че основателят на руския Фонд за борба срещу корупцията се почувства зле по време на полет към Москва миналата седмица. Самолетът се приземи по спешност, а Навални беше хоспитализиран в Омск. Според лекарите там, причината за влошеното му състояние вероятно е „нарушен метаболизъм“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани