Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Барселона потвърди, че Меси иска да напусне „Камп Ноу“

[post-views]
Реал Бетис – Барселона   1 : 4

mesi-deteКапитанът на Барселона Лионел Меси е уведомил клуба, че иска незабавно да напусне „Камп Ноу“.

Аржентинската звезда на каталунците, който е прекарал цялата си футболна кариера в Барса, е информирал клуба за желанието си да си тръгне, изпращайки бюрофакс – услуга, използвана в Испания, с която спешно се изпраща документ, който се нуждае от доказателство до трети страни. 33-годишният футболист е поискал да си тръгне като свободен агент, което може да предизвика сериозен спор, а въпросът почти сигурно ще бъде отнесен в съда.
Аржентинецът има клауза в договора си, че може да напусне Барселона без финансови претенции до 10 юни или контрактът му се подновява за още една година. Сезонът в Испания, който по традиция свършва през май, се проточи до 21 юли заради пандемията от коронавирус, като Меси се позовава именно на това в искането си.
От Барселона, обаче, са категорични, че футболистът има действащ договор до 30 юни 2021 година, а клаузата му за откупуване е фиксирана на 700 милиона евро.
Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Интер следят ситуацията с играча.

33-годишният нападател, който се присъедини към „блаугранас“ през 2000 като юноша, има още една година до края на настоящия си договор с каталунците. Меси е шесткратен носител на „Златната топка“ и има над 600 гола за Барса, а във витрината му с трофеи попадат десет титли на Ла Лига и четири Шампионски лиги. Въпреки това, в последните няколко сезона взаимоотношенията му с клуба рязко се влошиха след пет последователни отпадания на 1/4-финалите в ШЛ. Последният триумф на Барса в турнира е през 2015.

Любопитното е, че новината за желанието на аржентинеца да напусне идва веднага след появилите се информации в медиите, според които Куман е показал вратата на един от най-близките играчи на Меси в тима – Луис Суарес.

Според информации на медиите в Испания, ръководството на Барселона ще свика извънредно събрание след новината за желанието на голямата им звезда да се раздели преждевременно с клуба. 

Известният футболен агент Хосеп Мария Мингея, който доведе Христо Стоичков в Барселона, разкри, че Лео Меси вече си е намерил нов отбор. Импресариото също така изиграва важна роля при привличането на аржентинеца на „Камп Ноу“. Испанецът заяви, че Меси ще премине в Интер,

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани