Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отборът на 2-ра Механизирана бригада Стара Загора стана комплексен победител на турнира по стрелба

[post-views]
Отборът на 2-ра Механизирана бригада Стара Загора стана комплексен победител на турнира по стрелба

Днес на учебен полигон Люляк в Стара Загора се проведе открит турнир по стрелба с 9 милимтров пистолет Макаров. Състезанието бе по случай празника на 2-ра Механизирана бригада, която чества 22 години от създаването си. Комплексен победител стана отбора на домакините. Втори са представителите на Община Стара Загора, следвани от сборния отбор на 42-ри механизиран батальон Ямбол.

На 1 септември  2020 година се навършват 22 години от създаването на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, която се явява пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия.
Честванията по случай празника на бригадата започнаха с открит шампионат по стрелба с пистолет „Макаров”, в който взеха участие 10 отбора.

Надпреварата бе открита с изпълнение на военния духов оркестър на бригадата в присъствието на командира генерал Стоян Шопов, заместник кмета на Стара Загора г-жа Красимира Чахова, заместник областните управители Красимир Червилов и Димитър Драчев, както и директорът на националния исторически музей в града Петър Калчев.

Откитият турнир по стрелба с пистолет Маккаров излъчи шампиони при мъже и жени индивидуално, отборно, както и комплексен шампион.

Първа и втора при дамите индивидуално станаха представителките на 2-ра механизирана бригада Стара Загора Диана Атанасова и редник Дарина Панайотова. Трета се нареди старши сержант Кристина Димитрова от сборния отбор на 42-ри механизиран батальон Ямбол.

При мъжете в индивидуалното класиране шампион е Иван Вълев от отбора на община Стара Загора. На втора и трета позиция се наредиха представителите на 31-ви механизиран батальон Хасково капитан Михаил Костадинов и капитан Пламен Йовчев. 

В отборната надпревара при жените шампион стана тимът на 2-ра механизирана бригада. Втори е сборният отбор на  42-ри механизиран батальон Ямбол, а трети се наредиха дамите от Община Стара Загора.

При мъжете отборен шампион е Община Стара Загора. Втори е тимът на 31-ви механизиран батальон Хасково. Трети се наредиха  участниците от териториалната дирекция ДАНС- Стара Загора.

Втора Тунджанска бригада е формирана през 1998 г. на основата на Втора мотострелкова дивизия. Бригадата е пряк наследник на бойната слава и традициите на 8-ма Тунджанска пехотна дивизия, участвала в четири войни за независимостта на България.

С пролятата кръв на героите от 8-ма пехотна дивизия са написани едни от най-ярките страници от българската военна история.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани