Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тази вечер Лудогорец излиза срещу Мидтиланд в мач от Втория квалификационен кръг на ШЛ

[post-views]
Тази вечер Лудогорец излиза срещу Мидтиланд в мач от Втория квалификационен кръг на ШЛ

LUDOGORECТази вечер от 20,30 часа Лудогорец се изправя срещу датския Мидтиланд в двубой от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Всички футболисти и служители на клуба,  ангажирани в мача, са здрави. Това показа повторният PCR тест, направен във вторник заради положителната проба на Доминик Янков и човек от персонала, които са под карантина и се чувстват добре. Треньорът Павел Върба трябва да се справя и с още проблеми, след като трайно контузен е Вандерсон, а Пламен Илиев и Георги Терзиев също са с травми :

Тази вечер от 20,30 часа в Разград, Лудогорец се изправя срещу датския Мидтиланд в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Треньорът Павел Върба изрази надежда отново да стигне с негов тим до групите на турнира, след като е постигал това с чешкия Виктория Пилзен.Специалистът има колебания кой да води атаката довечера.

Фаворит остава румънският голмайстор Клаудиу Кешерю, но няма да е изключено от първата минута да започне новото испанско попълнение Ихинио Марин. Той вече дебютира за „орлите“ при разгромната победа с 4:1 над Черно море във Варна. В средата на терена за Лудогорец ще действат Баджи и Сатана, назад ще е Каули, а по двата фланга ще играят Чибота и Текпетей, които ще си разменят местата. На вратата Върба ще заожи на Ренан, а в отбраната ще действат Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков.

Дилемата пред треньора на съперника Брайън Приске пък е дали а заложи на българския национал Божидар Краев. През миналия сезон той игра под наем в Жил Висенте, където отбеляза 8 гола и натрупа самочувствие. Друг фактор, който накланя везните в полза на това да играе е, че идва от наскоро завършило първенство и е в отлична форма.
Краев започна като титуляр в контролата срещу Хамбургер, които също е показателно. До последно в състава на гостите под въпрос ще е Евандер, който се контузи при загрявката на контролата с Реймс и няма игрови минути от над 10 дни.

Рефер на двубоя в Разград тази вечер от 20,30 часа, ще е украинеца Денис Шурман.

Последната домакинска победа на български тим над датски отбор в Европа датира от преди 18 години, когато през 2002 Левски победи Брьондби с 4:1 в София в турнира за Купата на УЕФА.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани