Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Появи се дата за мача между Джошуа и Пулев

[post-views]
Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа през май в Истанбул

Pulev joshuaДвубоят за титлите в тежката категория на професионалния бокс между шампиона Антъни Джошуа и българския претендент Кубрат Пулев най-вероятно ще се проведе на 12 декември в Лондон. Това обяви мениджърът на британеца Еди Хърн.

Мачът за световната титла във версия IBF между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа бе насрочен за 12 декември. Срещата между двамата боксьори ще се проведе в лондонската зала „О2 Арена“. Това е планът на Антъни Джошуа“, заяви мениджърът на световния шампион Еди Хърн.

Джон Уърт от Epic Sports, които работят заедно с промоутърите на Пулев от Top Rank, също потвърди новината, като заяви, че очаква окончателният договор между двете страни да бъде подписан до края на седмицата.

„Много сме щастливи, че битката между Пулев и Джошуа отново се движи по график и имаме нова дата и място за провеждането ѝ. Все още има някои детайли, които да бъдат уточнени около договора, но сме оптимисти, че всичко ще приключи тази седмица“, обясни той пред сайта  boxingscene.com.

Проблемът в преговорите между двете страни е главно за финансовите параметри по договора и парите, които ще получат боксьорите.

Предложението на щаба на Джошуа е за съотношение 65:35 в полза на британеца.

Заради пандемията от коронавирус се очакват много по-малко приходи от билети и това ще се отрази на сумите, които ще получат Пулев и Джошуа. Организаторите на двубоя се надяват, че властите в страната ще пуснат поне 25% от капацитета на залата.

Първоначално боксовият сблъсък за поясите във версии WBA, WBO, IBF и IBO трябваше да се проведе на 20 юни на 70-хилядния стадион на Тотнъм в Лондон, но този ариант пропадна заради разпространението на CIVID-19 по света.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани