Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гол в продължението лиши България от успех на старта в лигата на нациите

[post-views]
Гол в продължението лиши България от успех на старта в лигата на нациите

BG_Irlandia_footbolТимът на България не успя да запише дебютен успех в откриващия си мач от Лигата на нациите, след като допусна късен изравнителен гол и завърши наравно 1:1 с Република Ирландия.

Пред празните трибуни на Националния стадион „Васил Левски“ първият удар към една от двете врати беше отправен от Галин Иванов, който засече с глава центриране на Страхил Попов, но изпълнението му не представляваше опасност за стража на ирландците

Дарън Рандолф. Ирландия стигна до най-добрата си възможност чрез Аарън Конъли, който не успя да се възползва от грешка на Кристиан Димитров при изнасянето на топката.

Спас Делев и Тодор Неделев пък имаха най-добрите възможности за гол за „лъвовете“, като въпреки по-голямото притежание на топката, гостите така и не отправиха точен изстрел до почивката по посока вратата на Георги Георгиев. В края на първата част Калъм О'Дауда стреля встрани от добра позиция.

Второто полувреме започна с по една добра ситуация и пред двамата вратари, преди Божидар Краев да изведе „трикольорите“ напред в резултата в 56-та минута.

Влезлият като резерва Бирсент Карагерен можеше да покачи на 2:0, но ударът му мина встрани от вратата на Рандолф.

В третата минута на добавеното петминутно продължение ирландците стигнаха до точката след гол с глава на техния капитан Шейн Дъфи, който остана непокрит и се разписа във вратата на Георгиев.

Така, България пропусна да започне с успех тазгодишното си участие в Лигата на нациите.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев ще гостуват в следващия си мач на Уелс в неделя.

Тимът стартира с победа в лига Б, група 4 над Финландия с 1:0 след късната интервенция на Кийфър Мур.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани