Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания в последните секунди се спаси от поражение срещу Германия

[post-views]
Испания в последните секунди се спаси от поражение срещу Германия

ISPANIAГермания и Испания завършиха 1:1 в двубой от първи кръг на Лига на нациите, който се игра в Щутгарт.

Резултатът бе открит в 31-ата минута от нападателя на германския отбор Тимо Вернер, а Хосе Гая спаси Ла Фурия от загуба с гол в последните секунди на допълнителното време.

двата отбора се бяха срещали за последно през март 2018 г. Тогава бе фиксиран същия резултат в контролна среща в Дюселдорф.

Снощи Испания  записа рекорд, след като в 41 срещи  не е напускала терена без отбелязан гол. За последно иберийците не успяха да се разпишат в официален мач срещу Италия (0:2) през юни 2016 г. в 1/8 финал на Европейското първенство.

Във втори кръг на Лига на нациите Испания посреща Украйна.

Русия победи Сърбия с 3:1 в група 3 на Лига В, а с две попадения се отличи Артьом Дзюба. Вячеслав Караваев също беше точен за руснаците, а за Сърбия се разписа Александър Митрович.

Мачовете от шестте кръга на груповата фаза на Лигата на нациите ще се играят от септември до ноември, а финалите ще се състоят в началото на юни 2021 година, малко преди отложеното европейско първенство. Шампионът на Стария континент Португалия започва кампанията си у дома срещу Хърватия в събота, а Кристиано Роналдо ще търси своя гол номер 100 за националния отбор.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани