Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Каталунската полиция обвинява Бартомеу в корупция

[post-views]
Вдигат статуя на Меси в Барселона

mesiЗвездата на Барселона Лионел Меси е променил мнението си и ще остане в отбора за следващия сезон, съобщава „Марка“. Аржентинецът се е отказал от плановете си да напусне след продължителни дискусии с неговият мениджър и баща Хорхе. Меси не възнамерява да съди клуба и ще остане при каталунците до лятото на 2021 година. В същото време се появи информация, че президентът на испанския Барселона Хосеп Мария Бартомеу е обвинен в корупция:

Полицията в Каталуня сезира съда за възможна злоупотреба от страна на Борда на директорите на Барселона. Става дума за скандала “Барсагейт”, който избухна през април тази година, но след това нещата утихнаха заради коронавируса. Президентът на испанския футболен клуб Барселона Хосеп Мария Бартомеу е обвинен в корупция, съобщава испанското издание Ел Мундо. Обвинението твърди, че Бартомеу е получавал лични финансови облаги от транзакции, извършени от името на клуба. Според източника това се дължи на случая с мащабни репутационни кибератаки срещу опоненти на президента на Барселона, сред които бяха например футболистите Лионел Меси и Жерард Пике.

В обвинението се казва, че Бартомеу е разрешил плащане за репутационна кампания за кибератака, която струва шест пъти пазарната стойност на услугата. Каталунският клуб отрече участие в кампанията. Доклад разкрива, че от Барселона са платили на фирмата I3 Ventures изключително висока сума – 980 000 евро. Справка показва, че за подобни консултантски услуги компаниите обикновено таксуват клиентите си с между 120 000 и 150 000 евро. Въпросната сума е била разпределена в пет фактури от по 198 000 евро. Това е направено с цел всяка фактура да не надхвърля 200 000 евро и по този начин да не бъде разглеждана от контролна комисия. Договорите са били сключени с пет различни фирми, свързани с I3 Venture, като условията в тях са идентични. Сега сезираният съдия трябва да реши дали да образува дело.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани