Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявени са 32 вакантни места за оркестранти в Българската армия

[post-views]
Бюджетът за отбрана за 2020 година: 800 нови военнослужещи и поредно увеличение на заплатите

ministerstvo na otbranataСъс заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов е обявен конкурс за приемане на военна служба на 32 оркестранти. Вакантните места са в Представителния и военните духови оркестри на Сухопътни войски, Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и в Гвардейския представителен духов оркестър, Военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски“ и Военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции.

Обявените места във военните духови оркестри на Сухопътните войски са общо 14 – за военни формирования в София, Стара Загора, Карлово. Десет са вакантните позиции за оркестранти за военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив. По три места са обявени за Представителния духов оркестър на ВВС, за военно формирование 28000 – Граф Игнатиево, и за Представителния оркестър на ВМС – за военно формирование 52290 – Варна. В Гвардейския представителен духов оркестър и в оркестъра на НВУ „В. Левски“ има по едно вакантно място.

За всички длъжности се изисква средно музикално образование. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 и ал. 6 от Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ). Те трябва да подадат заявление, както и необходимите приложения към него, до командира на Националната гвардейска част чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО) по местоживеене на постоянния си адрес. Срокът за приемане на документи е 23 октомври 2020 година.

Конкурсът включва изпит на музикален инструмент, изпит по физическа подготовка, изпит – тест за обща култура и събеседване.

Пълните условия за участие в конкурса, необходимите документи и специфичните изисквания за отделните длъжности са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната в рубриката „Обяви и конкурси“.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани