Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китай ще участва във военно учение в Русия

[post-views]
Китай ще предприеме ответни мерки, ако САЩ не отменят одобрената продажба на американско оръжие за Тайван

KitaiКитайски и руски войски ще участват в съвместно военно учение в южна Русия по-късно този месец заедно със сили от Армения, Беларус, Иран, Мианма, Пакистан и други държави, заяви днес китайското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

Китай ще докара с най-новия си транспортен самолет техника и въоръжения, които да се включат в учението „Кавказ-2020“, каза министерството.

Военните маневри ще продължат от 21 до 26 септември и ще се съсредоточат върху отбранителни тактики, обкръжаване, контрол и командване на бойното поле, предава БТА.

Учението има особено значение за китайско-руските отношения „в този важен момент, когато целият свят се бори с пандемията“, заяви министерството.

Откакто установиха „всеобхватно стратегическо партньорство“ преди 20 години, Китай и Русия развиват все по-близко сътрудничество във военната област и дипломацията, главно за да противодействат на американското влияние. Техните армии редовно провеждат съвместни учения, а Пекин и Москва взаимно се подкрепят в ООН по въпроси като Сирия и Северна Корея.

Източник: 24chasa.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани