Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мария Колесникова със заплахи за убийство

[post-views]
Къде е Мария Колесникова ? ЕС настоя Беларус да освободи задържаните

M_Kolesnikova_BelarusБеларуската опозиционерката Мария Колесникова е получила заплахи за убийство, при опита да бъде депортирана по- рано тази седмица. По думите на Колесникова заканата е дошла от агенти на службите за сигурност.

В писмено изявление Мария Колесникова заяви, че агенти на службите за сигурност са поставили чувал на главата и я заплашили, че ще я убият. „Казано ми бе, че ако не напусна доброволно Република Беларус, ще бъда изведена по един или по друг начин, жива или на парчета. Имаше и заплахи, че ще ме вкарат в затвора за до 25 години“, се казва в публикацията на опозиционерката. Ответна реакция не закъсня и от Колесникова. Тя заведе иск за образуване на наказателно дело за похищение и заплаха за убийство срещу агенти на службите за сигурност.

Междувременно в полския град Карпач беларуската опозиционерка Светлана Тихановска  получи специалната награда за изключителни постижения на международния икономически форум. В изявление ръководителят на института коментира, че Тихановска е спечелила президентските избори в Беларус, а след това е била принудена да напусне страната. По-късно вчера лидерът на Европейската народна партия Доналд Туск предложи Светлана Тихановска и съпругът й Сергей Тихановски да бъдат номинирани за Нобеловата награда за мир.

Най-ново

Единична публикация

Избрани