Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Левски с първа победа на „Герена“ през 2020

[post-views]
Левски загуби срещу Айнтрахт във Франкфурт и отпадна от европейските клубни турнири

levskiЛевски записа първи успех за 2020 година на своя стадион „Георги Аспарухов“, след като победи с 2:1 Етър, в мач от петия кръг на Първа лига.

Гол на завърналия се в Левски Борислав Цонев в края на мача донесе победата с 2:1 за „сините“ при домакинството на Етър Велико Търново в двубой от петия кръг на efbet Лига.

Успехът дойде трудно за играчите на Георги Тодоров, които имаха териториално предимство през по-голяма част от двубоя, но реалните голови положения пред вратата на гостите бяха рядкост.

Новите попълнения се оказаха много важни за успеха, тъй като централният защитник Алекс Петков асистира на Живко Атанасов за първото попадение в двубоя. Етър не бе реализирал гол в първите си четири двубоя от сезона, но в края на първата част Преслав Боруков изравни резултата. Чудесно изпълнение от пряк свободен удар на Боби Цонев в 79-ата минута все пак донесе втората поредна победа за Левски, макар че ситуацията за отсъденото нарушение бе изключително спорна.

Победата освен втора поредна за „сините“ е и първа за тима на неговия стадион „Георги Аспарухов“ след 9 месеца и 5 дни без успех у дома. С нея Левски се изкачи на седмо място със 7 точки. Етър остава последен като единствен отбор без точков актив.

В следващия кръг „сините“ отново играят у дома, този път срещу новака ЦСКА 1948, докато „болярите“ ще търсят първи точки в къщи с Локомотив Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани