Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Берое зае втората позиция след успех над Славия

[post-views]
Берое – Славия   2 : 0

beroeБерое победи като гост Славия с 2:0 в последната среща от петия кръг на футболното ни първенство. Играчите на Димитър Димитров стигнаха до успеха с гол на Алиун Фал в 18-ата минута и с автогол на Христо Попадийн в 51-ата. След успеха старозагорци се изкачиха на второ място в таблицата с 11 точки. Тимът на Славия продължава да няма победа от началото на сезона и е на предпоследната 13-а позиция в класирането. В 18-ата минута Алиун Фал откри резултата след удар от близка дистанция. Берое изпълни корнер отдясно, Антонис Стериакис спаси удар с глава, но се сблъска със свой съотборник и падна. Топката стигна до Фал, който не пропусна.
До края на полувремето двата тима не създадоха сериозни положения пред вратата на съперника.
Гостите започнаха по-добре второто полувреме. В 48-ата минута Стив Фуртадо проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Еривалдо стреля с глава, но неточно.
В 51-ата минута Фуртадо направи отличен пробив. Той центрира остро по земя, след което топката премина през куп от играчи и на задната греда Христо Попадийн нелепо я засече в собствената си мрежа.
Четири минути по-късно Попадийн можеше да се реваншира, но изпрати топката над гредата.
В 61-ата минута Берое пропусна да увеличи преднината си след пропуск на Еривалдо, а четири по-късно Калоян Кръстев за „белите“ не успя да намали изоставането на своя тим след удар с глава отблизо.
В 76-та минута резервата Кукула вкара за Берое, но попадението беше отменено заради засада. До края нови голове не бяха отбелязани и Берое спечели с 2:0.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани