Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Челси започна с успех сезона в Премиър лийг след победа 3:1 над Брайтън

[post-views]
Челси започна с успех сезона в Премиър лийг след победа 3:1 над Брайтън

chelseaЧелси започна с успех сезона в Премиър лийг. Отборът на Франк Лампард победи с 3:1 като гост Брайтън.
Жоржиньо откри резултата от дузпа в 23-ата минута, а след почивката се разписаха Рийс Джеймс и Курт ЗумаЛеандро Тросар изравни за Брайтън в 54-ата минута, но секунди по-късно дойде попадението на Джеймс и „чайките“ сякаш се обезвериха. Челси направи впечатляваща селекция и очакванията към тима са да е конкурент на Ливърпул и Манчестър Сити за титлата. Звездните покупи от Бундеслигата Кай Хавертц и Тимо Вернер бяха титуляри. Двамата германски национали се представиха различно. Вернер беше активен и спечели дузпата за гола на Жоржиньо, а Хавертц допусна доста грешки и не сътвори нищо интересно в офанзивен план.

Заради травми извън групата за двубоя бяха останалите нови попълнения на Челси – Хаким ЗиешТиаго Силва и Бен Чилуел, а Матео Ковачич е наказан.

Брайтън беше без Хосе Искердо и Дейви Прьопер, които лекуват травми. Дошлият от Аякс централен защитник Жоел Велтман бе резерва, а в нападение си партнираха Леандро Тросар и Нийл Мопе. В халфовата линия личеше името на привлечения от Ливърпул Адам Лалана, но той се контузи още преди почивката.

Преди няколко седмици двата отбора се срещнаха в контрола и мачът завърши 1:1. „Чайките“ никога не са побеждавали Челси в официален мач и това продължава да е тенденция.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани