Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Щабът на Алексей Навални: Отровен е още в хотела в Омск

[post-views]
Щабът на Алексей Навални: Отровен е още в хотела в Омск

navalniАлексей Навални е бил отровен още в хотелската си стая в Омск, а не на летището, както се смяташе досега. Според екипа му следи от ,,Новичок“ е имало по пластмасовите бутилки с вода, намерени в стаята на опозиционера.

Информацията е публикувана в коментар към видео в профила на Алексей Навални в Инстаграм, качено от екипа му. На записа се вижда как сътрудниците на опозиционера претърсват хотелската стая, която той напуска на 20 август.

 „Това е бутилка от стаята в хотела в Омск, където Навални беше отседнал, заедно с цялата ни снимачна група.  На 20 август част от групата отлетя за Москва, а част остана в Омск да довърши видеото. В самолета Навални губи съзнание и машината каца аварийно. Веднага хората от екипа, които са останали в Омск, разбират за случилото се. И тогава правят единственото възможно. Викат адвокат, качват се в стаята, напусната малко преди това от Навални и започват да описват и опаковат всичко, което са намерили вътре, без особени надежди нещо да открият….Фактът, че случаят няма да бъде разследван в Русия, също беше съвсем очевиден. И така се случи: измина почти месец, Русия не разпозна отравянето на Алексей, гласи част от  публикацията в Инстаграм.

Берлинската болницата, в която Навални е хоспитализиран също потвърждава, че най-вероятно отровата е попаднала в организма му от пластмасова бутилка с вода, съобщават от щаба на опозиционера. И допълват, че според лекарите в  „Шарите“ колегите им от спешната помощ в Омск са били наясно, че става дума за отравяне, след като са оказали адекватна първа помощ на Алексей Навални.

Най-ново

Единична публикация

Избрани