Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александър Лукашенко: ,,Не давайте да избухне война“

[post-views]

lukashenko_belarusС призив ,,Не давайте да избухне война“, държавният глава Александър Лукашенко каза, че е принуден да затвори границите със съседните страни.

Беларус е принудена да затвори границите си с Литва и Полша и да усили граничния контрол с Украйна, заяви беларуският президент Александър Лукашенко. Той призова народите на тези три страни да спрат политиците си и да не допуснат да се стигне до ,,гореща война‘‘.

Александър Лукашенко – президент на Беларус:

„Принудени сме да изтеглим войски от улиците и да приведем половината армия в бойна готовност“.

Президентът допълни, че заедно с Русия са взели решение да ускорят отдавна планираното военно учение „Славянско братство 2020“.

Държавният глава Александър Лукашенко категорично заяви, че страната му не се нуждае от одобрение на резултатите на президентските избори нито от Европейския парламент, нито от когото и да било друг. По думите му чужди държави се опитват да окажат на Беларус икономически, финансов и политически натиск.

Междувременно вчера Европейският парламент прие резолюция, с която определя Координационния съвет на беларуската опозиция като „временен представител на народа“ на Беларус и призовава Европейската комисия и Съвета на ЕС да му окажат съдействие.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани