Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредната критична граница – 30 милиона станаха случаите с КОВИД-19 по света

[post-views]
14 души са новите случаи на Ковид за денонощието

koronavirusКоронавирусната инфекция по света прескочи поредната критична граница. По данни на университета Джонс Хопкинс броят на заболелите от Ковид-19 е надхвърлил 30 милиона души, като 940 хиляди от тях са били с фатален край. САЩ, Индия и Бразилия остават най-засегнатите държави в света като в същото време се запазва тенденцията за нови пикове на заболяването и в държавите в Европа.

Опасността от втора много по-тежка вълна на коронавирусната инфекция в Европа става все по-голяма. СЗО предупреди, че следващите два месеца ще са критични за държавите на Стария континент, като според прогнози се очаква чувствителен ръст на смъртните случаи, заради бързите темпове на разпространение на заразата.

Стряскащ пример е Чехия, където за последните 24 часа бяха регистрирани 3130 нови случая или, колкото за целия месец Март, когато беше първия пик на пандемията в страната.

Подобна е ситуацията и във Франция и Испания, като властите там вече обмислят, как да върнат част от превантивните си мерки, за да ограничат разпространяването на инфекцията.

Великобритания също продължава да отчита ръст на новите случаи. Ден, след като Лондон върна част от ограничения, здравният министър на страната Мат Хенкок, не изключи и възможността за ново затваряне на страната.

Междувременно Израел влезе в сила обявената от правителството национална карантина, с което страната стана първата в света, която предприема крайната мярка.

Независимо, че това провокира масови протести, премиерът Бенямин Нетаняху, е категоричен, че ограниченията са нужни, и че много скоро и други страни ще ги въведат.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани