Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шведът Дуплантис подобри рекорда на Сергей Бубка в овчарския скок

[post-views]
Шведът Дуплантис подобри рекорда на Сергей Бубка в овчарския скок

swedens-armand-duplantis-fails-in-his-last-attempt-in-theАрманд Дуплантис вече е №1 в световната ранглиста в овчарския скок и в зала, и на открито. След като през зимата на закрито скочи 6.18 метра, снощи на Диамантената лига в Рим шведът преодоля 6.15 метра – граница, която атакува много пъти през сезона. Европейският шампион на открито се справи с гросмайсторската височина от втория опит. До момента най-доброто постижение в света за всички времена на открито беше 6.14 метра на легендарния Сергей Бубка от 1994 година, а Дуплантис заемаше второто място с 6.07 метра. Белгиецът Бен Броедерс подобри националния рекорд на страната си за второто място с 5.80 метра. На трета позиция със същия резултат в овчарския скок се нареди филипинецът Джон Емест Обиева. 20-годишният Дуплантис, който е роден в САЩ, е световен рекордьор в овчарския скок с 6.18 метра, постигнати в зала през февруари тази година в Глазгоу.

Двойната олимпийска шампионка от Рио 2016 Илейн Томпсън-Хера записа най-добър резултат в света за сезона на 100 метра при жените. Спринтьорката от Ямайка финишира за 10.85 секунди и спечели бягането. Американката Алея Хобс завърши втора с 11.12 секунди, а Мари-Жозе Та Лу е трета с 11.14 секунди.
 

При мъжете отсъстваха някои от големите имена и от това се възползва южноафриканецът Акани Симбине, който спечели спринта с 9.96 секунди пред Артур Сисе с 10.04 и Филипо Торту с 10.09. Състезанието се проведе на Стадио Олимпико в Рим при закрити врата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани