Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последният сръбски  Миг-21 се разби

[post-views]
Последният сръбски  Миг-21 се разби

vvs-mig-21-rvs

Военен самолет Миг-21 се разби на границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Пилотът на машината е загинал, а един местен жител е ранен.

Машината се е разбила в двор на селска къща в с. Брасина, около 9:00 часа тази сутрин. По непотвърдена информация в самолета е имало и втори пилот, който се издирва. От местната болницата съобщиха, че пострадалият мъж е получил изгаряния на гърдите, главата и ръцете си, но  е в съзнание и ориентиран.

От Министерството на отбраната в Сърбия, увериха, че самолетът е инспектиран тази сутрин при спазване на всички процедури и е изцяло годен за полет. Министърът на отбраната Александър Вулин, началникът на Генералния щаб и командващият ВВС са на мястото на катастрофата. Разследването продължава.

Падналият самолет Миг-21 е последният от този тип в сръбската армия, който е бил 34 години в експлоатация. Общо 261 самолета от този тип са доставени през 1986 г. за нуждите на тогавашната Югославската народна армия. Последният ремонт на разбилия се Миг-21 е бил направен преди четири години, предаде сръбската агенция ,,Бета“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани