Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Представяне на книгата „Тайният”

[post-views]
Представяне на книгата „Тайният”

DSC05138 (1)Пред офицери от 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители на община Карлово, директори на музеи, главния експерт в дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” в МО Радослав Симеонов в зала „Стремци”, беше представена книгата „Тайният“ с автор докторa по история и директор на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов.
Книгата е посветена на генерал Иван Вълков –  казанлъчанин и министър на войната от началото на 20-и век. Акценти са поставени върху дейността на генерал Вълков като министър на войната в правителствата на Цанков и Андрей Ляпчев, като един от организаторите на Деветоюнския преврат, участието му в потушаването на Септемврийското въстание и по-късно определянето му за идеолог на  т.нар. „Бял терор“, последвал атентата в църквата „Света Неделя“ през 1925 г.
В края на презентацията командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков връчи плакет с логото на бригадата на д-р Чавдар Ангелов в знак на благодарност за изградените дългогодишни ползотворни взаимоотношения, които оказват своето положително въздействие върху военно-патриотичното възпитание на Стремци.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани