Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Прескочен  е психологическият праг от един милион починали

[post-views]
Броят на жертвите на КОВИД-19 в САЩ надхвърля 1 милион, според преброяване на Ройтерс

koronavirusВ световен мащаб жертвите на новия коронавирус прескочиха  психологическият праг от 1 милион. Световната здравна организация предупреди, че реалният брой на смъртните случаи най-вероятно е по-голям.

Почти половината от починалите в световен мащаб са от САЩ, Бразилия и Индия. От началото на пандемията с вируса са се заразили над 33 милиона души. В Европа най-засегнатите страни продължават да са Великобритания, Испания, Италия и Франция.

Междувременно СЗО, съвместно със САЩ заеха позиция за разработването на бързи тестове за диагностициране на КОВИД-19. В изявление пред Белия дом, заместник-секретарят на Министерството на здравеопазването на САЩ даде нагледен пример за използването на т.н. бързи тестове, с отчитане на резултата до 15 минути.

В същото време, в разгара на предизборната си кампания, Доналд Тръмп обяви дистрибуцията на 150 милиона бързи тестове, като 50 милиона от тях са предвидени за най уязвимите групи. От СЗО обещаха 120 милиона теста за най-бедните страни, при условие че организацията успее да събере 600 милиона долара за финансиране на операцията.

Круизен кораб отплава за гръцките острови, след като по рано попадна в капана на КОВИД-19. Плавателният съд акостира на пристанище Пирея в Атина, след като дванайсет души от екипажа са дали позитивни тестове за коронавирус. Впоследствие са били тествани три пъти, а резултатите се оказали негативни. Круизният кораб е първият в гръцко море след изубхването на пандемията.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани