Информационен център на Министерство на oтбраната

12-кратният шампион на “Ролан Гарос” Рафаел Надал започна участието си на турнира с чиста победа

nadal12-кратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал започна тазгодишното си участие на турнира с чиста победа. Матадора постигна трисетова победа над 83-ия в света Егор Герасимов, макар да си пролича, че носителят на 19 титли от Големия шлем все още не е в оптимална форма.

Поставеният под номер 2 в схемата Надал, който се е устремил към безпрецедентна 13-а титла в Париж, постигна лесна победа Егор Герасимов от Беларус 6:4, 6:4, 6:2 за близо два часа игра.
Испанецът нямаше никакви проблеми в мача, направи пет пробива и само веднъж загуби подаването си.
Носителят на 12 титли от "Ролан Гарос" Надал, който се е устремил към 20-и трофей от Големия шлем, ще играе във втория кръг срещу американеца Макензи МакДоналд, който е  236-ия в света.

Двубоят стартира доста изненадващо, като Герасимов на два пъти излезе напред в резултата, преди испанецът да осъществи пробив и да поведе с 4:2. Беларусинът опита да отговори, но Рафа не му позволи отново да застраши лидерството му и приключи сета при резултат 6:4 в своя полза.

Герасимов отново поведе в началото на втория сет, но след това Надал спечели три поредни гейма (два от тях на нула) и доведе резултата до 3:1 в своя полза. От този момент нататък играта вървеше гейм за гейм, което идеално устройваше левичаря, който успя да затвори и този сет с 6:4. Подобно на предходните два сета, третият също започна по-силно за Герасимов, който осъществи ранен пробив и поведе изненадващо с 2:0. Надал обаче бързо реагира и първо изравни, а след това записа два поредни гейма на нула, след които поведе с 4:2. До края на мача олимпийският шампион от Пекин 2008 нямаше повече проблеми и приключи спокойно сета с 6:2, с което подпечата успеха си.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top