Информационен център на Министерство на oтбраната

Великобритания и Канада наложиха санкции на Беларус

Беларус закупи от Русия ракети с малък обсег "Искандер"

lukashenko_belarusУдар по Беларус. Великобритания и Канада наложиха санкции на президента Александър Лукашенко и на негови приближени. Ограниченията включват забрана за пътуване и замразяване на активи.

Великобритания и Канада наложиха санкции срещу президента на Беларус Александър Лукашенко, неговия син и висши членове на правителството, обяви британският външен министър Доминик Рааб. Ограниченията се налагат и на началника на кабинета на президента, вътрешния министър, двама заместник-министри на вътрешните работи и началникът на полицията в Минск.

В коментар по темата, британският външен министър Доминик Рааб заяви, че не признава резултатите от проведените избори за президент от 9 август и увери, че ще държи отговорни извършителите на репресии срещу беларуския народ.

Към позицията на Рааб се присъедини и външният министър на Канада Франсоа Шампан.

Решението на Великобритания и Канада идва, след като лидерите на ЕС не успяха да се споразумеят за санкции срещу Беларус, след като бяха блокирани от Кипър, който заяви, че подобни мерки трябва да бъдат предприети срещу Турция за нейните сондажни дейности в Източното Средиземноморие.

 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top