Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Краев и Мидтиланд в групите на Шампионска лига след обрат срещу Славия Прага

[post-views]
Краев и Мидтиланд в групите на Шампионска лига след обрат срещу Славия Прага

Краев и Мидтиланд Станаха известни и последните участници в групите на Шампионската лига. Българинът Божидар Краев и неговия отбор Мидтиланд  победиха Славия Прага. Напред продължава и руския Краснодар след  успех с 2:1 при гостуването си на ПАОК в Солун. Австрийският РБ Залцбург победи с 3:1 израелския Макаби Тел Авив. Преди това м място в Шампионската лига си осигуриха  Динамо Киев, Ференцварош и Олимпиакос :

Националът Божидар Краев ще играе в групите на Шампионска лига след победа на неговия Мидтиланд над Славия Прага с 4:1 на реванша от плейофния кръг. Българският нападател се появи в игра след почивката при резултат 0:1 и помогна за обрата на датския тим.

След нулевото равенство в Прага преди седмица чехите поведоха на реванша още в 3-а минута с гол на нигериеца Питър Олайнка. След почивката треньорът на домакините освежи атаката с пускането на Краев в 58-а минута на мястото на Евандер и обратът не закъсня. Славия задържа аванса си до средата на второто полувреме, когато Сори Каба изравни. Ключовият момент дойде в 84-а минута, когато реферът Скомина отсъди дузпа в полза на Мидтиланд и Александър Шолц даде аванс на домакините. Ониека вкара за 3:1, а в добавеното време Краев асистира с глава за Андерс Дрейер, който с мощен шут оформи крайното 4:1 и подпечата историческото първо влизане за Мидтиланд в групите на Шампионска лига.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани