Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава полевото лагерно обучение на 4-ти артилерийски полк на полигон „Корен“

[post-views]
Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава полевото лагерно обучение на 4-ти артилерийски полк на полигон „Корен“

Koren_iliev_3Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава днес, 15 октомври, етап от полевото лагерно обучение на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен”. В групата са включени и офицери от Дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната.

Разузнавателен модул от секция „Безпилотни летателни системи” от Съвместното командване на специалните операции демонстрира пред гостите възможностите на безпилотно летателно средство (БЛС) – Аеросонда, която е разработена за извършване на въздушно разузнаване, наблюдение, добиване на информация по наземни и движещи се цели. Системата може да се използва и като средство за водене на разузнаване на целите на артилерията.

„Това е иновативна система, въведена съвсем наскоро в Българската армия, която успешно може да се използва за изпълнение на съвместни задачи с видовете въоръжени сили, в това число и артилерията” – отбеляза генерал-лейтенант Илиев.

Koren_iliev_5_1В системата за управление на огъня бяха развърнати елементите на управлението на артилерийската група – Тактически оперативен център (ТОЦ) на 4-ти артилерийски полк, командни пунктове и тактически оперативни центрове на оръдейния и реактивния дивизион, пунктове за управление на огъня на батареите, както и артилерийските предни наблюдателни групи.

Като елемент от бойния ред в системата на стрелбата и управлението на огъня на артилерийската група бяха развърнати и артилерийските предни наблюдателни групи на дивизионите, както и наблюдателната група на полка.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани