Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови антирекорди на КОВИД-19 в Европа – поредна нощ на размирици в Италия срещу мерките

[post-views]
Светлина в тунела: За първи път спад на новите смъртни случаи в Италия

Italy_koronavirusПоредна нощ на гневни протести в Италия срещу противоепидемичните мерки на властите за справяне с пандемията от КОВИД-19. В същото време инфекцията  продължава да се разраства в страните от Европа. Очаква се Германия да стане поредната държава, която въвежда по-строги ограничения.

След Торино и Неапол следващата арена на сблъсъци между демонстранти и полиция стана столицата Рим. Там демонстрацията започна мирно, но нещата бързо излязоха извън контрол, след като група младежи от местни неонацистки организации не започнаха да провокират полицията. Съобщава се за няколко задържани. Това е втората нощ на демонстрации в Италия, след като от понеделник влязоха в сила новите мерки на правителството, като налагането на вечерен час на заведенията, както и затварянето на културния живот на страната.

В опит да успокои хората италианският премиер Джузепе Контен обяви близо 5 милиарда евро помощ за най-засегнатите сектори. Критична остава ситуацията във Франция, след като страната продължава да отчита рекордни стойности на заболелите, независимо, че Париж започна да въвежда мерки още преди седмици.

Заради липсата на резултати, правителството обяви, че вече обмисля да обяви общонационална карантина.

Германия също обмисля въвеждането на мерки, правителството на канцлера Ангела Меркел ще търси компромисен вариант, като за сега се обсъжда въвеждането на вечерен час на заведенията и забрана на масовите обществени мероприятия.

В началото на седмицата от СЗО предупредиха, че втората вълна на КОВИД-19 в Европа ще е много по-смъртоносна, като вече се отчита ръст от 40 на сто на смъртните случаи.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани