Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагедия край френския бряг – лодка с имигранти се обърна в Ла Манша

[post-views]
Четиринайсет мигранти бяха открити мъртви край бреговете на Тунис

migranti_IspaniqТежък инцидент с жертви край бреговете на Франция. Четирима души, сред които две деца,  се удавиха, след като лодка с имигранти се преобърна при опит да прекоси Ла Манша.

Сигналът за инцидента е подаден от британски моряк, който забелязал бедстващата лодка. В последвалата спасителна операция са участвали шест кораба и три хеликоптера, които са успели да извадят от водата 15 души. Един човек се води в неизвестност. Повечето от спасените са  откарани в болници в градове Кале и Дюнкерк. По непотвърдена информация в лодката са пътували ирански граждани, които са искали да влязат във Великобритания.

В социалната мрежа „Туитър“ британският министър на вътрешните работи Прити Пател поднесе съболезнования на близките на загиналите и предупреди за опасността, която крие морето между Франция и Великобритания. Пател се закани и на каналджиите, като обеща да прекрати практиката криминални лица да се възползват от безпомощните имигранти. Лондон не пропусна да отправи критика към Франция, че не прави достатъчно да пресече потока на нелегални мигранти към британските острови.

Това е вторият инцидент с мигранти край Ла Манша от началото на седмицата. В понеделник британски командоси освободиха пленен кораб от нигерийци, които искали да получат статут на бежанци.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани