Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец – Левски 1-0

[post-views]
Лудогорец – Левски 1-0

ludogorecКъсен гол повали Левски в Разград и прати Лудогорец на първо място

Лудогорец постигна минимална домакинска победа с 1:0 над Левски в най-очаквания мач от 11-ия кръг на Първа лига. С успеха „орлите“ се върнаха на върха в класирането с 23 точки, колкото има и вторият Локомотив Пловдив. Левски пък остава на 12-о място с 11 точки :

Шампионът Лудогорец измъкна победата над Левски с късен гол на Каули. Дербито от 11-ия кръг на efbet Лига на стадион „Хювефарма Арена“ завърши 1:0.

Лудогорец доминираше през първото полувреме, в което обаче така и не успя да стигне до гол. Шампионите все пак създадоха няколко положения. Те пропиляха две добри възможности от пряк свободен удар, а Елвис Ману не успя на два пъти да се разпише. Той стреля покрай вратата в 33-та минута от малък ъгъл, а в заключителните секунди на частта негов удар от близо бе спасен от Николай Михайлов с една ръка след плонж.

Левски също имаше възможност за гол, след като Найджъл Роберта остана сам срещу Георги Терзиев в 40-та минута. Той се измъкна и стреля към далечния ъгъл, но не уцели вратата на Пламен Илиев.

Опасна атака за „сините“ пък беше спряна с несъществуваща засада преди почивката.

Второто полувреме започна с шанс за Лудогорец, но нападателят Димитър Митков стреля встрани от вратата с глава в 54-та минута. Само 12 по-късно и появилият се като резерва Доминик Янков не успя да преодолее капитана на „сините“ Михайлов, а Алекс Сантана не успя да вкара при добавката. Митков пропусна и в 74-та минута, след като удара му се отклони леко от страничната греда. Така се стигна до 83-тата минута, в която центриране от десния фланг на Бърнард Текпетей бе засечено на далечната греда от непокрития Каули Оливейра, който вкара и единствения гол в мача.

Успехът изпрати „орлите“ на първо място в класирането с актив от 23 точки. Толкова има и Локомотив Пловдив, но „орлите“ са с мач по-малко и по-добри показатели. Левски пък записа трета поредна загуба и общо четвърта в последните пет мача за първенство, в които тимът е спечелил едва една точка. „Сините“ останаха на 12 –то място, което в този момент праща състава на бараж за оставане в групата, с актив от едва 11 точки. Трудната серия за Левски продължава тази седмица на „Герена“, където пристига другият лидер Локо (Пд), а след паузата са мачовете с ЦСКА-София и Берое. Шампионите пък посрещат Тотнъм в четвъртък, а след това през уикенда ще гостуват в столицата на ЦСКА 1948.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани