Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Юн – Арсенал  0-1

[post-views]
Арсенал – Ливърпул   3 : 2

arsenalАрсенал победи Манчестър Юнайтед с гол от дузпа

Арсенал победи с 1:0 Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ в дербито на седмия кръг от Висшата лига на Англия. С победата Арсенал излезе на осмо място в класирането с 12 точки, докато Юнайтед е на 15-та позиция със 7 точки, но и мач по-малко:

С гол от дузпа на Пиер-Емерик Обамеянг Арсенал победи Манчестър Юнайтед с 1:0 в дербито на седмия кръг на Висшата лига на Англия. Обамеянг вкара единствения гол в 69-ата минута, след като главният съдия Майк Дийн отсъди нарушение за фаул на Пол Погба срещу Ектор Бейерин.

Двубоят на „Олд Трафорд“ предложи много малко интересни моменти и сериозна доза тактическо надлъгване. Най-интересното положение през първото полувреме се откри пред нападателя на „артилеристите“ Вилиан, който с диагонален удар облиза горната греда на Давид де Хеа.

Чак след дузпата играта се отвори, но положенията останаха малко. Най-близо Манчестър Юнайтед бе до изравняването в 85-ата минута, когато центриране на резервата Дони ван де Беек се отклони от Мохамед Елнени в главата на вратаря Бернд Лено, а след това и в страничната греда. С победата Арсенал излезе на осмо място в класирането с 12 точки, докато Юнайтед е на 15-о място със 7 точки, но и мач по-малко.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани