Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тотнъм – Брайтън 2-1

[post-views]
Тотнъм – Интер   1 : 0

TOTNAMГарет Бейл изкачи Тотнъм на второ място във Висшата лига

Повече от седем години след последния си гол за Тотнъм Гарет Бейл отново се превърна в герой за „шпорите“, след като реализира победното попадение за успеха с 2:1 над Брайтън в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия.

Уелсецът, който се завърна в лондонския тим това лято под наем от Реал Мадрид, се появи като смяна в 70-ата минута и само три по-късно вкара победния гол. Серхио Регилон центрира от левия фланг и Бейл с глава матира отбраната на Брайтън за втори път в мача. Преди това домакините бяха повели в 13-ата минута от дузпа чрез Хари Кейн, а Тарик Лампти изравни за „чайките“ в 56-ата. И при двата гола решенията на системата за видеоповторения предизвикаха много дискусии. При първия изглеждаше, че фаулът срещу Кейн е по-скоро извън наказателното поле, докато секунди преди изравнителното попадение халфът на Тотнъм Пиер-Емил Хьойберг бе съборен на земята от съперник, но ВАР не се концентрира върху ситуацията.

С успеха над Брайтън селекцията на Жозе Моуриньо събра 14 точки и излезе на второ място в класирането, само на две зад лидера Ливърпул. Брайтън пък остава на 16-о място в подреждането с 5 точки и без победа в пет поредни мача.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани