Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В световен мащаб 48 милиона заразени от коронавирус

[post-views]
Кризата Ковид-19: САЩ са новото най-голямо огнище на заболяването

koronavirus2 (1)Броят на регистрираните случаи на коронавирус в света надхвърли 48 милиона. Потвърдена е смъртта на близо милион и 260 хиляди души, а оздравелите са над 31 милиона. Редица Европейски държави налагат ограничителни мерки за справяне със ситуацията. За рекорден брои новозаразени  съобщават САЩ, Индия и Бразилия.

От днес пълна карантина във Великобритания. До началото на декември хората на острова ще могат да напускат домовете си само по работа или за физически упражнения, позволено е и да пазаруват стоки от първа необходимост.

Вечерен час в Италия е в сила от днес. Забрана важи след 22 ч., търговските центрове няма да работят в почивните дни, а музеите затварят до второ нареждане. Вечерен час и частична блокада обявиха и властите в Кипър. Гърция се готви за пълна карантина от събота сутринта за следващите три седмици, съобщават местни медии.

Полша съобщи за рекорден брой новозаразени. Властите преустановят работата на кината и повечето магазини в търговските центрове, а обучението ще е изцяло онлайн.

Шест други страни са регистрирали висок ръст на заразени с КОВИД-19. Това са Русия, Латвия, Естония, Швейцария, Полша, Австрия. За антирекорди съобщават и Чехия, Унгария и Украйна.

Непосредствено след деня на изборите, САЩ бележат скок на заразените с коронавирусна инфекция. Рекордни стойности са регистрирани в няколко щата – Колорадо, Индиана, Мейн, Мичиган, Минесота, Роуд Айлънд, Вашингтон и Уисконсин.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани