Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За какво още гласуваха в САЩ – от легализация на марихуаната до правото на аборт

[post-views]
Демонстрации, протести и арести в САЩ след изборите

usa_protesti_izboriНаред с президентските избори в САЩ се проведоха и няколко интересни обществени допитвания в страната. Ето за какво още гласуваха американците и други любопитни факти след оспорвания изборен ден.

От 2021 година минималното възнаграждение на час в щата Флорида ще скочи от 8, 56 цента на 10 долара, с тенденцията до 2026г.  да достигне до 15 долара на час. Това решиха жителите на Слънчевия щат чрез референдум.

След стабилна обществена подкрепа щатите Ню Джърси, Аризона и Южна Дакота легализират употребата на марихуана, а във Вашингтон Окръг Колумбия декриминализираха употребата на халюциногенни гъби.

Изборите донесоха промяна и за щата Мисисипи. Жителите му  решиха да променят знамето си, като сменят герба на Конфедерацията, символ на робството, с цвят от магнолия.

В същото време Луизиана ограничи абортите, а в Колорадо правилата за тях бяха облекчени.

За първи път в Американския Конгрес ще влезе и представител на транссексуалната общност в САЩ, след като дългогодишният активист за правата на гей общността Сара Макбрайд спечели във Ванкувър.

Наред с нея, за първи път във висшия законодателен орган на САЩ ще влезе и член от нашумялото в интернет движение „Кю Арон“, известно със своите крайно конспиративни теории.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани