Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец допусна трета загуба в Лига Европа

[post-views]
Левски – Лудогорец   0 : 2

ludogorecДвата български участника в Лига Европа загубиха своите срещи от третия кръг. Лудогорец бе надигран от Тотнъм с 1:3 в Разград в мач от третия кръг в група „J“. Така „орлите“ допуснаха третото си  поражение и останаха на дъното без точков актив. Другият ни представител в турнира ЦСКА – София също претърпя поражение с 0:3 при гостуването си на Йънг Бойс :

Лудогорец загуби от Тотнъм с 1:3 в Разград в мач от третия кръг в група „J“ на Лига Европа. Така българският шампион допусна трето поражение и остана на дъното без актив.

Лондончани пък събраха 6 точки.  Възпитаниците на Жозе Моуриньо имаха сериозно превъзходство през първото полувреме и заслужено се оттеглиха с аванс от два гола.

Англичаните заслужено поведоха в 13-ата минута когато Лукас Моура центрира от корнер от ляво и Кейн с глава засече в мрежата, като реализира гол номер 200 в мач номер 300 за Тотнъм. В 33-ата минута Пламен Илиев беше безпомощен, когато Кейн пусна пас по тревата от дясно към далечната греда и непокритият Лукас Моура от 3-4 метра прати топката в мрежата. Лудогорец стигна до попадение с първото си по-добро положение. В 50-ата минута резервата Бърнард Текпетей стреля от дъгата пред пеналта, топката рикошира от Хари Уинкс, Клаудиу Кешерю реагира най-добре в ситуацията, измъкна се зад гърба на защитата на съперника, засече отскочилата топка от въздуха и от 6 метра я прати в мрежата.

Тотнъм продължи да доминира и скоро възстанови аванса си от два гола. В 62-ата минута, секунди след като се появи в игра като резерва, Хюн Мин Сон асистира от ляво по тревата на Джовани Ло Селсо, който отблизо вкара за 3:1. Последваха няколко по-добри минути за домакините, но първо Каули стреля неточно от добра позиция в дясно в наказателното поле, а след това отново той шутира право във вратаря Джо Харт от 12-13 метра. До края Тотнъм контролираше мача,  който завърши 1-3 в полза на състава на Жозе Моуриньо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани