Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп се окопа в Белия дом  – Байдън събра кризисен  щаб срещу КОВИД-19

[post-views]
Стрелба край Белия дом по време на брифинг на президента Доналд Тръмп

donaldБитката за Белия дом тепърва започва. Това предупредиха от предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, който отказва да признае загубата си, с твърденията за изборни измами. От Белия дом посочиха, че ще оспорят резултатите и победата на опонента му Джо Байдън, който продължава да сформира бъдещия си екип.

През деня правният екип на американския президент Доналд Тръмп заведе поредното си дело. Според иска, внесен във Федералния съд в Пенсилвания, преброяването на гласовете в този щат е било лишено от необходимата прозрачност и невъзможност да се провери самоличността на гласувалите по пощата, за разлика от тези, които са гласували на място.

Макар и с подобния обвинени да се занимават щатските власти, изненадващо американският министър на правосъдието Уилям Бар обяви, че те вече ще могат да се разглеждат и от федерални прокурори. Редицата влиятелни републиканци, като председателят на Сената Мич Макконъл, също заяви, че президентът е в пълното си право да провери всеки един глас. Междувременно в традиционния си стил, Тръмп обяви, че е уволнил военния си министър Марк Еспър, без да посочи причината за това.

И докато Тръмп се окопава в Белия дом, то в лагерът на избрания за президент Джон Байдън, продължава работата по сформирането на бъдещето американско правителство.

Пред симпатизанти Байдън обяви, че изборите са приключили и призова американците към помирение.

Малко по-рано стана ясно, че федералните съдии в Джорджия и Мичигън, другите оспорвани щати, са отхвърлили всички съдебни искове внесени от екипа на Доналд Тръмп.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани