Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КОВИД-19: Нови мерки в Австрия и Сърбия 

[post-views]
110 нови заразени с коронавируса в Мексико

koronavirus

Продължава да бъде тревожна ситуацията с пандемията от коронавирус. От днес влизат в сила нови ограничения в Австрия и Сърбия. А въпреки добрите новини за разработка на ваксини срещу КОВИД-19, Световната здравна организация призова да не се самоуспокояваме.

От днес в Австрия се забранява движението на хора по улиците без основателна причина. До второ нареждане са затворени търговските центрове и козметичните салони, а  учениците минават на дистанционно обучение. Очаква се ограниченията да действат поне до 6 декември.  В страната са затворени заведенията, театрите, музеите и фитнесите, а хотелите не приемат туристи.  Нови рестрикции и в съседна Сърбия. Властите ограничават работата на кафенетата, нощните клубове, ресторантите, както и на търговските центрове и магазините –  от 21 часа до 5 часа сутринта. Мерките ще бъдат  в сила до 1 декември.

Междувременно, германският канцлер Ангела Меркел посочи, че броят на заразените в Германия е все още твърде висок. Меркел призова за максимално ограничаване на контактите и изрази оптимизъм, че през следващата година може да се намери изход от ситуацията, но засега тя е много сериозна. Властите в страната решиха да отложат за 25 ноември решението за евентуални нови карантинни мерки.

Ден след като американската компания Модерна обяви близо 95 % ефективност на бъдещата ваксина срещу КОВИД-19, генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус  заяви, че не е време за самоуспокоение, въпреки обнадеждаващите новини за ваксините. Той изрази притеснението си от вълната нови случаи в Европа и Америка, където здравните работници и здравните системи се намират в точката на пречупване.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани