Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Медведев се класира за полуфиналите на финалния турнир на АТП в Лондон

[post-views]
Даниил Медведев триумфира в Синсинати след победа над Гофен

medvedevРуснакът Даниил Медведев се класира за полуфиналите на турнира в Лондон. Медведев надделя над водача в световната ранглиста и петкратен победител в надпреварата Новак Джокович (Сърбия) с 6:3, 6:3 за 81 минути.

Така той записа втори успех в група „Токио 1970“ и си осигури първото място преди последния кръг, в който ще играе срещу дебютанта Диего Шварцман от Аржентина.

Руснакът сервира солидно. Той пласира 10 аса и не допусна пробив. Медведев направи ключова серия от седем поредни гейма, с която взе първия сет и поведе с 3:0 във втория, след което не допусна обрат.

Джокович излиза в последния си мач в групата срещу шампиона от 2018 година Александър Зверев (Германия) в директен сблъсък за второто място.

Днес ще стане ясно класирането в група „Лондон 2020“ от Финалите на АТР. Ситуацията преди последните двубои е кристално ясна като Доминик Тийм е с гарантирано място на полуфиналите, Андрей Рубльов е извън сметките, а в директен спорт Стефанос Циципас и Рафаел Надал ще определят другият полуфиналист от групата.Двамата ще излязат на корта след 22.00 ч. наше време.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани