Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивелина Илиева и Янислав Герчев с пети места на Европейско първенство по джудо в Прага

[post-views]

djudoДве пети места постигнаха националите ни по джудо Янислав Герчев и Ивелина Илиева в първия ден на Европейското  първенство за мъже и жени в чешката столица Прага.

В категория до 60 кг Янислав Герчев записа три победи до полуфиналите, но там отстъпи след продължение на руснака Роберт Мшвидобадзе. В спора за бронза Герчев загуби с „ипон“ в последната секунда от белгиеца Йоре Ферстретен. На финала в категорията петият в световната ранглиста Роберт Мшвидобадзе, , победи своя сънародник Яго Абуладзе.

Единствената ни представителка при жените Ивелина Илиева в категория до 57 килограма пък стартира с победа с „ипон“ срещу европейската шампионка за девойки Вера Земанова от Чехия, след което наддедля над германката Тереза Щол. В спор за място на финала българката загуби от унгарката Хедвиг Каракаш, а в битката за бронза отстъпи с „ипон“ пред представителката на Франция Сара-Леони Сисик.

Днес на татамито се борят българите Марк Христов в категория до 73 килограма и най – добрият ни джудист Ивайло Иванов, който ще търси призово класиране в категория до 81 килограма.

До момента Ивайло Иванов постигна втора победа на Европейското първенство по джудо в категория до 81 килограма. В първата си среща той стигна до труден успех над французина Никола Шилар. При второто си излизане на татамито Иванов победи с ипон румънеца Марсел Черчеа.

По-късно днес българинът, който е световен шампион за военни за 2019 г., излиза в битка за първото място в група “C” срещу турския състезател Ведат Албайрак.

В събота е последния ден от надпреварата, като от българска страна за европейски успех ще се състезава Борис Георгиев в категория до 100 килограма.

 

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани