Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лоши новини за Тръмп, Байдън затвърди победата си в Джорджия

[post-views]
Стрелба край Белия дом по време на брифинг на президента Доналд Тръмп

donaldЛоши новини за американския президент Доналд Тръмп и екипа му. След повторно преброяване на гласовете в щата Джорджия властите потвърдиха победата на Джо Байдън, с което обявеният за победител от президентските избори още повече увеличи преднината си пред Тръмп.

Лошите новини за Доналд Тръмп не свършват с щата Джорджия, след като федералните съдилища в още няколко щата, като Мичиган и Аризона отхвърлиха баража от съдебни искове, внесен от правния екип на президента. Независимо, че шансовете на Тръмп да спечели са равни на нула, държавният глава продължава да отказва да признае загубата си. Тръмп е категоричен, че изборите са били фалшифицирани, но до този момент не е предоставил нито едно съществено доказателство.

За победителя от надпреварата Джо Байдън, действията на Тръмп говорят за невероятна безотговорност, която изпраща вредни послания по целия свят, за това как работи демокрацията в САЩ. Това, което прави президентът е  скандално, категоричен е Байдън, който увеличи преднината си пред Тръмп с близо 6 милиона гласа.

Макар и битката за Белия дом да върви към своя очакван край, то войната между републиканците и демократите за Конгреса продължава, след като жителите на щата Джорджия не успяха да излъчат победители в надпреварата за Сената.

Очаква се балотажът, който ще се проведе в началото на януари да е оспорван, защото която и от двете партии да спечели, това ще и гарантира пълно мнозинство в горната камара на американския Конгрес, който реално определя политическия дневен ред в страната.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани