Информационен център на Министерство на oтбраната

На сбогуване Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност

donald

Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по национална сигурност Майкъл Флин. Той беше осъден през 2017 г., след като призна, че е излъгал ФБР за връзките си с руски агенти, като част от разследването в предполагаемата руска намеса по време на изборите за президент през 2016 г.

Очаквано помилването на Майкъл Флин разпали политически страсти в САЩ. Това е голяма чест за президента Доналд Тръмп и с него се слага край на безмилостното преследване на един невинен човек, се казва в официалното съобщение на Белия дом. За демократите помилването на бившия съветник по национална сигурност към президента е цитирам „акт на тежка корупция и злоупотреба с власт“.

След като на два пъти призна, че е излъгал службите за контактите си с руски представителни лица, Майкъл Флин, се опита неуспешно да се отметне от показания си.

Бившият съветник беше една от първите кандидатури на Тръмп, но се задържа на поста една 23 дни. Той беше отстранен, след като стана ясно, че е обсъждал с руския посланик отмяната на санкции на Вашингтон срещу Москва, много преди Тръмп да спечели изборите за президент.

Припомням, че разследването за намеса в американския политически живот беше поверено на специална комисия, която заключи, че макар и да е направен опит от руска страна, няма доказателства за заговор между предизборния екип на Тръмп през 2016 г. и Русия, като Москва също отрича твърденията.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top