Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия: Без ски  в ЕС до началото на януари

[post-views]
Меркел: Санкциите за Русия остават заради Крим

German Chancellor and leader of the CDU Merkel gestures during the second day of the CDU party congress in KarlsruheСедмици преди официалното откриване на ски сезона, Германия поиска пълно затваряне на всички ски курорти в ЕС. Канцлерът Ангела Меркел започва преговори с европейските лидери, за да ги убеди, че с решението си ще успеят да намалеят разпространението на КОВИД-19.

След като някои от огнищата на коронавирус в началото на годината бяха именно ски курорти в Европа, Германия ще опита да убеди останалите страни от Европейския съюз за затваряне на всички ски курорти до началото на януари. „Ще го кажа направо – това няма да е лесно, но ще опитаме“, заяви Ангела Меркел след среща с ръководителите на регионалните правителства. Тя призова хората да се изолират седмица преди Коледа, а работодателите да оставят служителите си  да работят от къщи. Италия  вече подкрепи идеята на Германия, a Австрия изрази загриженост за този план.

В същото време Русия регистрира рекорден брои смъртни случаи за последното денонощие. Ограничителните мерки в столицата Москва са удължени до 15 януари, властите решиха да не налагат по-строги ограничения от сегашните. Кметът на Москова призова хора над 65 години и тези, които страдат от хронични заболявания, да се изолират в къщи.

САЩ продължават да отбелязват мрачни рекорди, но въпреки това множество хора се стекоха по летищата, за да отпразнуват деня на благодарността. В обръщение към нацията новоизбраният президент Джо Байдън призова американците да се обединят в дълго продължаващата борба срещу КОВИД-19, като не забравят, че са „във война с вируса, а не с един друг“. Той прикани хората към предприемане на „обикновени стъпки“ като носене на маска, ограничаване на събиранията и спазване на социална дистанция.

Коронавирус и в шведския кралски двор. Принц Карл Филип и съпругата му София са дали положителни проби за КОВИД-19, след като няколко дни са били с грипоподобни симптоми. Те са поставени под карантина в дома им, заедно с двете им деца.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани