Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София излиза срещу швейцарския Йънг Бойс в четвъртия си мач от групите на Лига Европа

[post-views]
ЦСКА-София елиминира ирландския Сейнт Патрикс

cska_sofiaТази вечер двата български отбора Лудогорец и ЦСКА-София играят своите четвърти мачове от групите на Лига Европа. ЦСКА-София излиза срещу швейцарския Йънг Бойс и ще търси задължителна победа, за да запази шансове за продължаване в турнира. В момента отборът е на последно място в своята група с 1 спечелена точка, докато лидер е Рома със 7. Клуж и Йънг Бойс имат равен брой точко по 4. При евентуални победи над швейцарците и румънците, ЦСКА-София има реални шансове за класиране преди последния си мач с „вълците“:

ЦСКА-София излиза тази вечер на стадион „Васил Левски“ в четвъртия си мач от група „А“ на Лига Европа. „Червените“ посрещат швейцарския шампион Йънг Бойс. Това ще е своеобразен реванш между двата тима, които се срещнаха преди три седмици, като тогава „жълто-черните“ взеха изразителна победа с 3:0. Сега ЦСКА-София ще опита да си отмъсти и да запише първи успех на сметката си в групата.

„Червените“ нямат право на повече грешки, ако искат да запазят реален шанс за продължаване на 1/16-финал, каквито амбиции заявяват от „Българска армия“. Отборът има само 1 точка в актива си и е време да покаже нещо повече. Евентуално равенство също ще запази теоритични шансове на „червените“ за продължаване напред, но задачата им ще стане почти невъзможна. В ЦСКА-София решиха да направят треньорска рокада и начело на тима застана Бруно Акрапович. Босненецът остави отлични впечатления докато бе начело на Локомотив (Пловдив), включително и в евротурнирите. На „Армията“ обаче очакванията към него ще бъдат доста по-големи и ще видим дали той ще се справи с напрежението. Днес специалистът ще изведе „червените“ във втория си мач. Той откри сметката си с изразителна победа с 5:0 над Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Този път обаче съперникът е от съвсем различен калибър и подходът трябва да бъде друг.

Акрапович заяви на пресконференцията преди срещата, че по всяка вероятност няма да може да разчита на Амос Юга и Жеферсон за двубоя с швейцарците. Очаква се новият наставник да заложи на двама нападатели като титуляри в атаката на „червените“. Това ще са Али Соу и Ахмед Ахмедов. Другият вариант като партньор на Соу е Джером Синклер, който може да играе и като крило и в центъра на атаката. На вратата се очаква дебют в евротурнирите да запише Димитър Евтимов, който ще замени Густаво Бусато. Бразилецът не тренира пълноценно през последните две седмици, като според някои слухове е прекарал коронавирус. В защита почти сигурно ще се завърне капитанът Петър Занев, който доскоро лекуваше контузия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани