Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Разрушителят „Доналд Кук“ влиза в Черно море

[post-views]
САЩ съобщиха, че са унищожили три дрона, изстреляни от йеменските хуси

usa_vms_korabiЩатският разрушител „Доналд Кук“ от състава на 6-и флот започна транзитно преминаване на Черно море, обявиха от институцията във ” ”Фейсбук”.
За седми пореден път военен кораб на американския флот е в Черноморския регион, похвалиха се в социалната мрежа от командването. „Щатските военни кораби редовно патрулират в тези води в подкрепа на нашите и НАТО съюзници и партньори от Турция, Украйна, България, Румъния и Черна гора“, допълниха оттам, като сложиха и хаштаг #PowerForPeace и публикуваха знамената на партньорите, сред които е и нашият трикольор.
Междувременно Съвместната комисия продължи дейността си по координиране на прилагането на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО). Тя проведе своето редовно 21-во заседание дистанционно чрез използването на електронни платформи за комуникация, съобщиха от МО.
Форумът бе открит и ръководен от съпредседателите на Комисията от двете страни – генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-началник на отбраната и бригаден генерал Джесика Мейераан, заместник-директор на дирекция „Партньорство, сътрудничество в сферата на сигурността и противоракетна отбрана“ в Командването на Силите на САЩ в Европа. 
Приети бяха решения, свързани с бъдещото прилагане на Споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани