Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Без прецедент в историята на САЩ – Байдън назначи изцяло дамски пресекип

[post-views]
Байдън пристигна на посещение в Полша

Joe Biden baidanБъдещият пресекип на избрания за президент на САЩ Джо Байдън ще е съставен само от жени. Това съобщиха от екипа му, като посочиха, че това е без прецедент в цялата история на страната. Междувременно беше потвърдено, че Байдън е получил фрактура на крака, но според лекарите няма нищо сериозно.

Инцидентът е станал в събота. 78 годишният Байдън е играл с едно от кучетата си, когато е наранил десния си крак. Първоначално беше съобщено за навехнат глезен, но в последствие се оказа, че избраният за президент на САЩ е с леки фрактури на стъпалото. Лекуващите го лекари увериха, че инцидентът няма да попречи на Байдън да положи клетва, като 46-ят президент на страната, но следващите няколко седмици ще трябва да ходи със специална обувка.

Настоящият президент Доналд Тръмп, който отказва да признае загубата си, бе сред първите пожелали на Байдън бързо оздравяване.

Новината за травмата на бъдещият президент не успя да заглуши другата голяма изненада, а именно, че за първи път в историята на САЩ, пресекипът на държавния глава ще е съставен изцяло от жени.

Едно от предизборните обещания на Джо Байдън беше именно да назначи екип, който да е отражение на половото и етническото разнообразие в Америка.

Официално Байдън ще положи клетва на 20 януари 2021г., с което ще стане най-възрастния президент в историята на страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани