Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София ликува в „Червеното“ дерби!

[post-views]
ЦСКА-София ликува в „Червеното“ дерби!

cska-SofiaШампионът Лудогорец си върна първото място в класирането на Efbet лига, след като победи с 2:1 Ботев Враца в мач от 14-ия кръг на първенството. Автогол на Венцислав Керчев и попадение на Жозуе Са донесоха успеха на „орлите“. Голът на португалеца обаче бе от засада, която не бе маркирана от съдиите. За гостите пък се разписа Педро Лагоа. В другият мач ЦСКА-София победи с 2:0 ЦСКА 1948 в дербито на кръга, което се игра на стадион „Българска армия“:

ЦСКА победи новака в елита ЦСКА 1948 с 2:0 в мач от 14-ия кръг на Efbet Лига. „Червените“ спечелиха рутинна победа на своя стадион „Българска армия“ и с 24 точки заемат 4-о място в класирането. Отборът на Красимир Балъков остава 6-и с 20 точки. Серщата започна с минута мълчание в памет на Димитър Ларгов, Никола Спасов иДиего Марадона, които починаха през седмицата. „Червените“ поведоха с първата си по-сериозна атака. Али Соу бе оставен непокрит в центъра на атаката, преодоля вратаря Наумов и реализира в опразнената врата за 1:0.

Гостите имаха претенции за дузпа в 35-а минута за единоборство в наказателното поле между Амос Юга и Галин Иванов, но реферът Петър Костадинов подмина ситуацията. До почивката ЦСКА имаше две чисти ситуации да увеличи аванса си. Футболистите на ЦСКА-София решиха мача в 82-а минута, когато след бърза контраатака Йомов опита да изведе Тиаго, но защитникът Лазар Марин засече топката в собствената си врата за крайното 2:0. До края на срещата ЦСКА-София демонстрира организирана игра в отбрана и лесно задържа комфортната си преднина, вземайки трета поредна победа в първенството.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани