Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мерки срещу КОВИД-19 в Европа и Америка

[post-views]
Предстои: Челен сблъсък между Китай и САЩ заради пандемията

koronavirusДокато Европа се кани да облекчи част от мерките за справяне с коронавируса, Съединените щати въвеждат нови строги ограничения, заради Деня на благодарността. В същото време, Русия отново поставя рекорд на смъртни случаи от КОВИД-19 за последното денонощие, а Турция готви пълно затваряне на страната.

 След шест седмици на ограничения, в Ирландия отново отварят врати музеите, библиотеките, магазините, фризьорските салони и спортните зали. От петък ресторантите и пъбовете ще могат пак да посрещат клиенти, но само от едно домакинство. Предстои въвеждането на нови облекчения, като целта е хората да изкарат спокойно предстоящите празници.

Междувременно, Америка се подготвя за рязък скок в броя на заразените, заради огромния брой на пътуващи и празнуващи покрай Деня на благодарността. Здравните власти  въвеждат нови строги ограничения, включващи карантиниране на милиони американци по домовете. В Лос Анджелис Каунти в Калифорния са забранени почти всякакъв вид обществени събирания, а окръг Санта Клара затвори гимназиите, колежите и забрани спортните събития.

Отново мрачен ден за Русия. Страната регистрира нов рекорд по смъртност от коронавирус от началото на пандемията. В същото време обаче се наблюдава забавяне на разпространението на вируса и спад на заболеваемостта.

Нови строги ограничения в сила от днес и в съседна Турция. Въвежда се вечерен час от 9 вечерта до 5 ч. сутринта от понеделник до петък и пълно затваряне през уикенда. Необходимостта от новите рестрикции идва след няколко поредни дни на антирекорди на КОВИД-19.

Ръст на заболели за последното денонощие бележи и Чехия. Въпреки това страната се готви за разхлабване на мерките от 3 декември. От четвъртък ще отворят врати ресторантите, магазините, а от неделя ще бъде отменена и забраната за свободно придвижване на хората от 23:00 ч. до 5:00 ч.

След като вчера биотехнологичната компания Модерна подаде документи за одобрение на ваксина срещу КОВИД-19, днес компаниите ,,Пфайзер“ и ,,БиоНтех“ също обявиха, че очакват одобрение от Европейската агенция по лекарства. Целта е ваксината да бъде налична до края на месеца в цяла Европа.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани